Mevcut altyapımızı ve partnerlerimizin altyapısını kullanarak, müşterilerimize tasarım, ürün geliştirme ve prototip imalat hizmetleri sunuyoruz.
gibi imalatları müşterilerimizin isterlerine göre mevcut altyapımızı ve partner ağımızı kullanarak gerçekleştiriyoruz.
Müşteri isteklerine göre sadece imalat prosesini ve malzeme seçimini gerçekleştirerek prototip üretebildiğimiz gibi, mühendislik çalışmalarını da gerçekleştirerek teknik isterlere uygun optimum tasarımı elde edip imalatını gerçekleştirebilmekteyiz.
Müşterilerimiz bizimle çalışarak proses geliştirme ve mühendislik çalışmaları süreçlerini görmekte ve ekipman yatırımı yapmadan hedefledikleri ürünleri elde edebilmekteler. Böylece bu ürünleri sistemlerine direk entegre ederek fiziksel testlerini gerçekleştirebilmekte ve seri imalat öncesi daha düşük bir maliyetle teknik ve ekonomik yapılabilirliğini elde edebilmekteler.
Örnek Bazı çalışmalar:
Kompozit Hava Tankları
Günümüzde Kamyon, Tır, Otobüs gibi ağır ticari araçların pnömatik sistemlerini besleyen basınçlı tanklar çelikten üretilmektedir. Bu tanklar her ne kadar korozyona karşı koruyucu kaplamalar ile kaplansa da korozyon dirençleri kompozit ve plastiklere göre çok daha zayıftır. Aynı zamanda ağırlık olarak kompozit tanklara göre 2 kat daha ağır olabilmektedir. Kompozit olarak yeniden tasarlanacak hava takları ağırlıkta ciddi bir düşüşün yanında ömür olarak da avantaj sağlayacaktır.
Kompozit Rot Kolları
Direksiyon dişli kutusundan çıkan hareketin tekerlere ulaşmasını sağlayan parçaya rot kolu denir. Rotlar, içi dolu veya içi boş boru şeklinde çelik imal edilir. Bir ucuna sağ vida diğer ucuna da sol vida olmak üzere her iki ucuna da vida açılır. Bu vidaların birinin sağ diğerinin sol olması, rotları yerinden sökmeden rot ayarının yapılmasını sağlar.
Metal olarak kullanılan rot kolları karbon kompozit olarak yeniden tasarlanıp imal edilmiştir. Endüstri ihtiyaçlarına göre istenen özelliklerde tasarlanıp üretilmektedir.
Kompozit Şaft
Kardan şaftı, arkadan itişli araçlarda torku şanzımandan arka aksa aktararak süspansiyonun bağıl hareketlerini kompanse eden sistemdir. Şaftın gövdesini meydana getiren tork tüpü, ağırlığı düşürmek ve eğilme/burulma rijitliği sağlamak açısından genellikle içi boş imal edilirken; tek, iki veya üç parçalı olabilir. Malzeme olarak çoğunlukla çelik veya alüminyum kullanılırken imalatta çeşitli kaynak teknikleri uygulanabilir. Kompozit malzemeler de tork tüpü için son dönemlerde yeni bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Tork tüpü için kompozit malzeme kullanmanın en temel avantajı, eğilme rezonansı tarafından kısıtlanmakta olan şaft boyunun uzatılabilmesine imkan vermesidir. Kompozit bir tork tüpü, daha yüksek elastisite modülü sayesinde, şaft boyunun uzamasıyla iki parçalı yapının tek parçaya indirilebilmesini sağlar. Bu durumda aracın sürüş karakterinde iyileştirmeler sağlanmasının yanı sıra, daha yalın bir yapıyla üretim zamanının kısalması, envanter maliyetlerinin düşürülmesi ve bakım kolaylığı sağlanır. Maliyet açısından bakıldığında ise; kompozit bir şaftın üretimi metal muadiline göre daha karmaşık ve pahalı gibi gözükse de, bir kompozit şaft ömür devri içerisinde metal bir şafttan daha ucuza malolacak şekilde tasarlanıp üretilebilir. Metalik malzemeler otomotiv uygulamaları için şaft tasarımında geleneksel bir seçim olmakla birlikte; ağırlık, yorulma dayanımı/ömrü ve kritik hız açısından teknolojik sınırlara ulaşmış durumdadır. Otomotiv şaftı tasarımlarını ileriye taşımak açısından çeşitli öneriler getirilmiş olsa da bunu şaft ağırlığını arttırmadan yapabilen bir çözüm henüz sunulamamıştır. Tork tüpü olarak elyaf takviyeli kompozit yapıların kullanılması performans limitlerinin ağırlık artışına sebep olmadan sağlanabilmesi potansiyelini taşımaktadır.